Onze cliënten hebben ons nodig… ook wanneer de stap naar video-chat niet mogelijk is!

Veel psychotherapeuten stapten n.a.v. de coronacrisis over naar louter online-gesprekken. Maar kan elke cliënt deze overstap zomaar maken?

Tot 80% van de ambulante psychiatrische patiënten is niet in staat om de stap naar online-therapie te zetten. Sommigen hebben niet de noodzakelijke infrastructuur. Anderen knappen af omdat een video-contact hen aan écht contact ontbeert.

Met telefonisch contact en video-chat kan soms al behoorlijk wat. Een face-to-face-contact is echter voor een aantal mensen écht noodzakelijk. Laten we er alles aan doen om dit contact – veilig – te maken. Was je handen vòòr en na. Hou voldoende afstand maar wees nabij. Gebruik indien aangewezen een mondmasker en alco-gel. Reinig de deurkrukken en andere aanraakplekken in je praktijk met regelmaat. Ventileer de ruimten zoveel mogelijk, zeker tussen 2 gesprekken in. Gesprekken in open lucht zijn nòg veiliger. Misschien is een gesprek tijdens het wandelen wel mogelijk? Kan er in de tuin gezeten worden, of op het binnenkoertje? (met oog voor de privacy uiteraard)

KLiPPV is op zoek naar psychologen en pedagogen die ook analoge hulp willen blijven aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *